Jdi na obsah Jdi na menu
 


Axa z Větrného Týnce

Německý křepelák 

 

CHOVNÁ FENA
CACT, 2x res. CACT, Vítěz zkoušek
ZV, PZ, SZVP, BZ, BzH, LZ, VZ
res. CAC, 2x Vítěz třídy, Krajský vítěz
RTG DKK: 0/0


Základní informace
datum narození: 23.6.2011
číslo zápisu: ČLP/NK/3376
jarní svod: 7.4.2012 HS Ondřejov (Praha-východ)
 

Fotografie
Výstavní výsledky Pracovní výsledky


Rodokmen:

 
Pro zvětšení klikněte.

 

Povaha:

 Axa je povahově spíše měkčí fenka. Na rozdíl od Kima nemá potřebu se mnou soupeřit o vůdčí místo ve smečce. Díky tomu je krásně ovladatelná, mezi ostatními psy (fenami) naprosto nekonfliktní. Při výcviku je však potřeba s ní pracovat důsledně, ale laskavě.... pokud se na ní jde moc tvrdě, tak se "šprajcne". Při dobrém přístupu (já na poslušnost používala jemnější par force, "lovící" disciplíny většinou s radostí začala dělat sama od sebe) to však není problém, protože miluje jakoukoli společnou aktivitu se mnou. Pochvala a společná hra je pro ní největší motivace.

Moc ráda se mazlí a ráda si hraje s dětmi. Je to takové "sluníčko". Jen pokud se jí nějaký cizí člověk opravdu nezdá, tak se z ní stává nekompromisní hlídač.

Při soužití s ostatními domácími zvířaty se trochu více projevují lovecké pudy, ale dá se to zvládnout.... dobře ví, že zbytek naší fauny je pod mou ochrannou rukou.... s naším kocourem se dokonce mazlí a spí s ním v jednom pelechu.... ale běda, jak by náš plot překročila cizí kočka, to by bylo zle! :-)

 

 

 

Příspěvky

Výstavní výsledky

7. 9. 2013

 

Pracovní výsledky

7. 9. 2013